Välkommen till Borås kyrkogårdar

Välkommen till Borås kyrkogårdar som är en del av Svenska kyrkan och som ansvarar för Borås kyrko- och griftegårdar samt begravningsverk-samheten.

Vi strävar efter att Du som besökare ska finna våra kyrko- och griftegårdar vackra, välskötta och rofyllda, likväl som att kontakterna med oss ska upplevas som positiva. Flertalet begravningar sker i våra krematoriekapell.

Vårarbeten

Vatten släpps på i vattenposterna med början 1 april.

Vårplantering påbörjas på de platser som beställt den 7 april

Begravningsplatser

I Borås finns fem begravningsplatser; S:t Sigfrids, S:ta Birgittas och S:t Ansgars griftegård samt Brämhults och Caroli kyrkogård. I första hand är dessa avsedda för dem som är folkbokförda inom förvaltningsområdet. Även för andra finns möjlighet att bli gravsatta på dessa begravningsplatser. Kostnaden för detta belastas av respektive folkbokföringsförsamling.

Vägbeskrivning

För adress och karta på Eniro, se respektive begravningsplats alt Krematoriet i menyn till vänster.

Renovering av krematoriet

Under 2014 kommer Krematoriet att byggas ut. Istället för en ugn kommer två nya kremationsugnar att installeras. Detta på grund av det ökade antalet kremationer och att den gamla ugnen behöver bytas ut (den installerades 1997). För att få plats med två ugnar krävs en utbyggnad av ca 200 m² och den kommer att ske mot minneslunden. Renoveringen beräknas pågå mellan mars och december och kan innebära störningar bl a i kapellen, som vissa tider måste stängas.
Om Du vill ha ytterligare information är Du välkommen att kontakta kyrkogårdsavdelningschef Lars Öhrn,

tel 033–17 94 13, mobil 070–659 26 76, e-post: lars.ohrn@svenskakyrkan.se.

Söka gravplatser

Borås kyrkogårdar är nu kopplade till hemsidan Svenska Gravar. Där kan du själv söka efter personer som är gravsatta på någon av våra kyrko-/griftegårdar. Klicka på länken ovan för att komma till sidan.

Vandringar

Borås kyrkogårdar är kända för sina uppskattade dramatiserade kyrkogårdsvandringar. Här får vi träffa kända boråsprofiler som återuppstår för en stund och berättar om sina livsöden. Borås kyrkogårdar anordnar också guidade rundvandringar i Krematoriet och kapellen. För att läsa mer om våra kyrkogårdsvandringar, klicka här.

Säkerhetskontroll av gravstenar

Om gravstenen på din gravplats är nedlagd beror detta på att gravstenen inte är säkert förankrad och kan välta. I dessa fall skickar vi brev till gravrättsinnehavaren för att få kontakt.

Vid frågor, kontakta Tomas Kallin på tel 070 - 340 09 43, måndag - fredag mellan kl 07.00 - 16.00.

Det finns inga inlagda aktiviteter för närvarande.